fbpx

Makal Crianza 2017, Tempranillo, Rioja, Spanien

DKK106,00

Makal Crianza 2017 fra Rioja er hvad man vil kalde en typisk god Rioja vin. Den har den karakteristiske kraft og tannin som man forventer og holder af i Rioja.

Vinen har lagret i 12 mdr. på egetræ (70% franske og 30% amerikanske) og yderligere 12 mdr. på flaske.

I næsen fanger man frugtkompot (tørrede ferskner, blommer og kirsebær), lette noter af lakrids, vanilje og krydderier som stammer fra den herlige duft af fad som ligger under.

Smagen er lang og bred på tungen med en markeret syre og tannin, som sammen skaber en velbalanceret vin. Dadler i eftersmagen og aromaer af ristet brød, vanilje, alder og en let sød og mineralsk finish.

Vinen er fantastisk parret med lidt tungere retter som stuvninger, grillet rødt kød, steg, lam og oste med lidt alder. Den kan også egne sig godt til tørrede frugter, eller charcuteri.

(kan bestilles som restordre)

Tilføj til ønskeliste
Tilføj til ønskeliste
Varenummer (SKU): ES100104117 Kategorier: , , , , ,

Beskrivelse

Kommune: Aldeanueva de Ebro (La Rioja)

Oprindelsesbetegnelse: DOC

Drue(r): 85% Tempranillo 10% Grenache og 5% Graciano

Årgang: 2017

Vinhus: Bodegas D. Mateos

Alkohol: 14%

Fremstillingsproces: Efter druerne er blevet afstilkede, lægges de til fermentering i ståltanke ved en kontrolleret temperatur. Så foregår der en malolaktisk gæring af mosten, hvorefter den bliver lagt til aldring i 12 mdr. på 225L nye og gamle tønder (70% fransk-, 30% amerikansk eg). Vinen bliver klaret i tønderne, og bliver så lagt til lagring i flaskerne i yderligere 12 mdr. hvorefter den bliver sendt afsted.

Lagring: 12 mdr. i (70%) fransk- og (30%) amerikansk eg, og yderligere 12 mdr. i flaske.

Vinprofil: Vinen er udvundet af druer fra 40 år gamle stokke, og har en strålende rubinrød farve. I næsen fanger man frugtkompot (tørrede ferskner, blommer og kirsebær), lette noter af lakrids, vanilje og krydderier som stammer fra den herlige duft af fad som ligger under.

Smagsnoter: Smagen er lang og bred på tungen med en markeret syre og tannin, som sammen skaber en velbalanceret vin. Dadler i eftersmagen og aromaer af ristet brød, vanilje, alder og en let sød og mineralsk finish.

Anbefalinger: Vinen er fantastisk parret med lidt tungere retter som stuvninger, grillet rødt kød, steg, lam og oste med lidt alder. Den kan også egne sig godt til tørrede frugter, eller charcuteri.

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Makal Crianza 2017, Tempranillo, Rioja, Spanien”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *