fbpx

Tío Martín Crianza 2017, Tempranillo, Grenache, Rioja, Spanien

DKK189,00

Tío Martín Crianza fra Rioja er, trods sin unge alder og relativt korte lagringstid, en vin med stor personlighed og karakter.

Tío Martín har en strålende rubinrød farve og i næsen får man en intens og kompleks bouquet. Aromaer af sorte frugter (brombær og blåbær) og lidt lette noter af lavendel, dild og rosmarin. Balsamiske noter, som udvikler sig til søde krydderier (vanilje, kokosnød og nellike) og til sidst et hint af mørk chokolade.

I munden får du Balsamico og et let hint af menthol, som er med til at højne de sorte frugters aroma. Eftersmagen er lang og hænger i, og med lidt bitre tendenser af noter som kakao, kaffe og alder, der bare inviterer til endnu et glas.

Anbefalinger: En perfekt parring ville være rødt kød, grill, kalv og lidt tungere stuvninger.

Serveres omkring 17°C

(kan bestilles som restordre)

Tilføj til ønskeliste
Tilføj til ønskeliste
Varenummer (SKU): ES100104217 Kategorier: , , , ,

Beskrivelse

Kommune: Aldenueva de Ebro, Rioja

Oprindelsesbetegnelse: DOC

Drue(r): 70% Tempranillo 22% Grenache 5% Mazuelo og 3% Graciano

Årgang: 2017

Vinhus: Bodegas D. Mateos

Alkohol: 14%

Årgang: 2017 i Rioja, er af Rioja Control Board, dømt som “Very good” og med “Great quality results”.

Fremstillingsproces: Druerne bliver først afstilkede, og derefter macereret ved kun 15 grader celcius i 3 dage. Så bliver druemosten lagt i ståltanke, hvori det bliver fermenteret ved en kontrolleret temperatur, og sidenhen malolaktisk gæret. Herefter bliver mosten lagt i 225L nye og gamle egetræsfade (80% franske og 20% amerikanske) i 14 mdr. og til sidst flasket.

Lagring: 14 mdr. i egetræsfade (80% franske og 20% amerikanske)

Vinprofil: Tío Martín har en strålende rubinrød farve. I næsen får man en intens og kompleks bouquet. Aromaer af sorte frugter (brombær og blåbær) og lidt lette noter af lavendel, dild og rosmarin. Balsamiske noter, som udvikler sig til søde krydderier (vanilje, kokosnød og nellike) og til sidst et hint af mørk chokolade.

Smagsnoter: Tío Martín er, ligesom spanierne, en vin med en stor personlighed og karakter. Balsamico og et let hint af menthol, er med til at højne de sorte frugters aroma. Eftersmagen er lang og hænger i, og med lidt bitre tendenser med noter af kakao, kaffe og alder, som bare inviterer til endnu et glas.

Anbefalinger: En perfekt parring ville være rødt kød, grill, kalv og lidt tungere stuvninger.

Serveres omkring 17°C

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Tío Martín Crianza 2017, Tempranillo, Grenache, Rioja, Spanien”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *