fbpx

Nus del Terrer 2015, 85% Cabernet Sauvignon & Grenache Tinta, Tarragona, Spanien

DKK279,00

Fantastisk rødvin lavet på en idyllisk vingård beliggende op ad Port Adventur under 2 km til Middelhavet. Vinen har et lavt indhold af sulfitter og er økologisk.

Druerne er 85% Cabernet Sauvignon og 15% Garnacha tinta

Nus del Terrers lagringstid gør den tilsvarende en reserva og den udvikler sig fantastisk på flasken over de næste mange år.

Vinen har en blød og vedholdende smag, rundet af tanniner som er fine og elegante. Modne frugter med en fremragende syre som giver vinen en friskhed og lang afslutning.

Primære noter såsom grønne og hvide frugter giver struktur, finhed og elegance

Vinen kan let stå alene uden mad. Den er også velegnet til forskellige bøffer, tunge stegeretter, og lagrede oste er ligeledes en god mulighed

Serveres bedst omkring 16-18°C. Vinen vil udvikle sig over de næste 15 år

På lager (kan bestilles som restordre)

Tilføj til ønskeliste
Tilføj til ønskeliste

Beskrivelse

Kommune: Vila-seca, Tarragona

Drue: 85% Cabernet Sauvignon 15% Grenache Tinta mellem 5 og 30 år gamle vinstokke

Vingård: Vineys del Terrer

Ønolog: Josef Serra

Fremstillingsproces: Forsigtigt håndplukkede druer, høstes i 15 kg kasser, håndsorteret, druerne bliver presset blødt efter og dette giver en klar saft som fermenteres i ståltanke af 5.000 L i 25 dage. Derefter separeres mosten og skindene og vinen fordeles på  franske egefade af 500 L i 15 måneder en del af vinen kommer også på gamle brugte franske fade

Takket være en delikat udvinding, arbejder vingården med lavt indhold af sulfitter. På denne måde kan vinen udtrykke sig selv uden grænser

Vinavl: Druer i en yderst kalkholdig jord – fra en idyllisk gammel vingård. Druerne er håndplukket på selve vingården og der laves kun 15.000 flasker

Fremtoning:  En ren middelhavs Cabernet Sauvignon, som udtrykker den kalkholdige lurmaquela jord. Det er et single estate og unik jordlod

Næse: En elegant kompleksitet med noter af røde og sorte frugter udover en mineralsk baggrund med salttouch.

Gane: Vinen har en blød og vedholdende smag, som er unik, rundet af tanniner som er fine og elegante. Modne frugter med en fremragende syre som giver vinen en friskhed og lang afslutning. Yderst god balance, forskellige teksturer på alle områder, der blot fuldender produktet.

Aromastoffer viser en mineralsk karakter som er rundet af den marinejod (jern)

Servering: Dette er en vin med mange muligheder. Vinen kan let stå alene uden mad. På den anden side er den kompleks og elegant i munden med en blød mineralitet og derfor velegnet til forskellige bøffer og stegeretter, og lagerede oste er ligeledes en god mulighed

Serveres bedst omkring 16-18°C

Vinen udvikler sig over de næste 15 år